Är det hjag som överdriver, eller har inte folk i allmänhet - och kvinnor i synnerhet, tyvärr! - blivit mer allergiska (hypokondriska)?
Varje gång man jobbar på stora beställningar numera så har man en lång A4:a med alla allergiker från A till Ö.
Är det inte gluten, laktos, eller helt enkelt helt vanliga vegetarianer så är det nåt för dagen helt nytt.
"Jag är allergisk mot alla röda grönsaker" (!?)
"Oj, jag kom precis på att jag är laktosallergiker... Var det grädde i den krämiga sparrissoppan som jag just åt??" (Äääh, va?)
"Hallå, fröken , nu är det så att jag är allergisk!"
"Jaha" svarar jag med låtsat intresse "Mot vad?"
"Ja, jag kan absolut inte äta tomater, svamp, kärnfrukter, baljväxter, lök - fast faktiskt purjolök! - bara gul, röd, charlotten...."
"Tack, jag har hört nog. Tala om vad du KAN äta istället!"(Eller ska jag ta in en tallrik purjolök, kanske?)
JAG HATAR ALLERGIKER!
(Med undantag av en sort; nötallergiker. En riktigt seriös allergi som man t.o.m. kan dö av. Dessutom luftburen som gör det extra farligt!
En gång hade vi Allergiförbundet themselves på krogen. De kunde inte ens sitta i samma rum som de andra gästerna!! (Men hallå, varför går man ut då överhuvudtaget??)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar